hoppsan

nu är jag här och stör igen!

Idag känner jag att jag har några saker på hjärtat som jag vill ta upp så därför gör jag en liten dagsordning:
Bättre människor
Bookcrossing.se
Hata satc

Jo, först av allt. visst får alla ett ryck då och då om att vi ska bli bättre människor på alla sätt och vis?
Jag fick ett sådant ryck häromdagen och funderade på vad jag kan göra utan att behöva offra hela min plånbok och all tid i världen, så nu ger jag till er mina tips (ahh, jag känner mig redan som en bättre människa):

1. om du röker och har en vän som vill ha ett bloss, ge den resten av ciggen, eller säg: ta tre (senare alternativ är för alla oss som måste ta små steg, väldigt små steg)

2. ge en extra hård kram till någon som du egentligen kanske inte känner så bra, hårda kramar värmer mer än lösa!

3. le mot en totalt främmande människa, jag brukar ta tanter, antingen så är dom jättegulliga och ler tillbaks eller så är det en jäkla surtant och dom behöver verkligen fler leenden.

4. hjälp så många som möjligt över gatan, skit i att bara ta den blinde, helst tio i klump, först till hundra vinner!

5. Gå in på livsviktigt.se och donera dina organ (eller gå till närmaste apotek och hämta ett donationsformulär) ditt liv kan rädda massor av andras! och bara för att man ska ge bort sina organ när man är död betyder inte det att man är närmare döden, bara att man är en sympatisk härlig underbar varm människa (ja eller...inte när du är död, då är vi alla kalla)

ja, där har ni fem, jag kanske ger er ytterligare fem fashonabla (väldigt bra ord) tips någon annan gång)

Min nästa punkt är www.bookcrossing.se och jag antar att ni aldrig hört talas om denna fantastiska hemsida. 
Jag vet inte riktigt hur det  är med er men jag har alltid fått väldigt mycket böcker av mina släktingar och vårt hus är fullproppat med böcker överallt. Och om man då som jag är lagd åt det lite sentimentala hållet och inte klarar att slänga böcker finns nu en räddning (jag borde börja jobba på tv-shop).
Www.bookcrossing.se går helt enkelt ut på det här:
när du har läst en bok och känner att det mest står och dammar i bokhyllan går du in på förutnämnda hemsida, registrerar boken och skriver WWW.BOOKCROSSING.SE i den, sedan går du ut och gömmer den (kanske mellan två parkbänkar, eller gräver ner den, kanske lämnar den under disken på favvocafét) sen kommer någon som länge velat läsa denna bok (och skådat på hemsidan att den finns tillgänglig) och hämtar den. enkelt och genialiskt!
dessutom är detta ytterligare ett sätt att bli en bättre människa, inte bara återanvänds boken, den skänker någon annan lycka och värme. Underbart!

min tredje och sista punkt tar upp temat sex and the city. som vi alla vet är detta en ytterst underbar serie som vi inte skulle kunna leva utan. men ett hot har drabbat sverige, under en längre tid har ett smeknamn krupit in i folks bloggar (jag tror vi kan tacka en viss känd bloggerska för detta) (jag nämner inga namn men hennes namn Uttalas såhär [kinsa]) ni kanske undrar vilket smeknamn som kan vara så hemskt att jag tar upp det här? det är knappt så jag vill skriva det men...satc. (nu kommer ilskan) VEM FAN KAN FÖRSTÖRA ETT SÅ UNDERBART NAMN SOM SEX AND THE CITY GENOM ATT SKRIVA SATC?? jag bryr mig inte minsta om att det är enklare, DET ÄR FULT! punkt slut!

Stay true! Donera dina organ imorgon!